آخرین اخبار
- جزئیات سفر معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه به گلستان
- «آتلان در سرزمین شمالی» درامی عاشقانه از سنتهای قوم ترکمن
- اصلاح جاده اینچهبرون به بالکانِ ترکمنستان
- دستاوردهای سفر هیات تخصصی، تجاری و اقتصادی گلستان به ترکمنستان
- رئیس و اعضای هیأت بازرسی انتخابات گلستان منصوب شدند
تاریخ : امروز پنج شنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲
نخستین نشست شورای آموزشی زبان و ادبیات ترکمنی در موسسه آموزش عالی شمس گنبد
گزارش ویژه-تورکمن نیوز- طی نشست شورای آموزشی زبان و ادبیات ترکمنی پروفسور علی اکبر رجبی رئیس دانشگاه شمس گنبدکاووس ضمن خیر مقدم به اعضای حاضر در جلسه بیان داشتند:
اینجانب با توجه به مطالعه اشعار مخدومقلی فراغی و آشنایی با آثار ادبیات ترکمن و در راستای ادای دین به مردم این منطقه اقدام به برگزاری همایش بزرگداشت مخدومقلی فراغی نمودیم و در ادامه این مسیر درخواست ایجاد کرسی تدریس زبان و ادبیات ترکمنی در این دانشگاه را به دفتر برنامهریزی دروس وزارت علوم فرستادیم که خوشبختانه این درخواست با موافقت مسئولین روبه رو گردید و تدریس دو واحد زبان و ادبیات ترکمن به این دانشگاه اعطا شد و این امر به خاطر اعتماد مجموعه وزارت علوم به دانشگاه شمس بوده است و هدف از نشست امروز که با حضور استادان ادبیات ترکمن از جمله دکتر امان قلیچ شادمهر، استاد آنا دردی عنصری و استاد عبدالقهار صوفیراد برگزار میگردد، نقطه عطفی در تاریخ ادبیات این منطقه تلقی میگردد.
وی ادامه داد: بر این باور هستیم که به دلیل نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید بایستی هر چه سریع تر نسبت به تدوین سرفصل درس و جزوات مربوط به این درس اقدام نماییم.
(شورای آموزش زبان ترکمن) عنوانی بود که پروفسور رجبی بر این نشست نهادند.
ایشان در ادامه سخنان خود تاکید نمود به خاطر تهاجم گسترده فرهنگی دشمن و همچنین روی آوردن جوانان و نوجوانان به فضای مجازی و به تسخیر در آوردن افکار و باورهای افراد جامعه و بخصوص قوم ترکمن این اقدام در راستای حفظ و پاسداری از زبان ترکمنی نیر محسوب میشود.
سپس استاد عنصری ضمن تشکر از پروفسور رجبی و دانشگاه شمس به دلیل برگزاری این دوره ادامه داد:
ارتقا سطح کیفی و آموزشی دانشگاه، احترام به بخشی از جمعیت ایران که زیر پرچم جمهوری اسلامی زندگی میکنند و نیز برآورده کردن یکی از آرزوهای دیرین مردم ترکمن از جمله برکات این طرح ابداعی میباشد.
وی این اقدام را حرکتی ایده آل عنوان نمود و بیان داشت که با افتخار حاضر است در این راستا به دانشگاه کمک نماید.
پس از وی نیز استاد صوفیراد ضمن تقدیر از پروفسور رجبی و دانشگاه شمس، مجوز گرفته شده را مربوط به صرف و نحو ترکمن دانست و ابراز امیدواری کرد که هر چه زودتر رشته ادبیات ترکمن نیز مد نظر قرار داده شود.
پس از این سخنان دکتر شادمهر نیز بیان نمودند:
آرزوی بنده این بوده است، که هم اکنون این آرزو به واقعیت تبدیل شده است و خوشحالیم از این موضوع که این کار شروعش با دانشگاه شمس بوده است. این کاری است که دهها نماینده مجلس قادر به انجام آن نبودند. وی این پروژه را نقطه عطفی در تاریخ ادبیات ترکمن برشمرد و به این نکته اشاره کرد که تاثیر دکتر رجبی بر فرهنگ و ادبیات منطقه قابل ستایش است و همه ترکمنها منتدار شما هستند.
در پایان این نشست پروفسور رجبی ضمن تشکر از حضور استادان در این جلسه بیان داشتند:
بزرگترین هدیه انقلاب اسلامی و درس بزرگ حضرت امام ایجاد اعتماد به نفس در ملت ما بوده است وی انفاس قدسی مخدومقلی فراغی که تحت تاثیر اهل بیت علیهم السلام بوده است را از دلایل مهم ماندگاری این شاعر خوش قریحه ترکمن برشمرد.
در پایان پس از هم اندیشی اعضای محترم شورا، تصمیم گرفته شد در آینده نزدیک لیسانس زبان و ادبیات ترکمن نیز در این دانشگاه ارائه گردد.
لینک مرتبط با این خبر:
۱) آموزش نوشتار صحیح خط ترکمنی / تورکمن یازوو قادالاری
۲) بحثی در موضوع الفبای ترکمنی