آخرین اخبار
- جزئیات سفر معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه به گلستان
- «آتلان در سرزمین شمالی» درامی عاشقانه از سنتهای قوم ترکمن
- اصلاح جاده اینچهبرون به بالکانِ ترکمنستان
- دستاوردهای سفر هیات تخصصی، تجاری و اقتصادی گلستان به ترکمنستان
- رئیس و اعضای هیأت بازرسی انتخابات گلستان منصوب شدند
تاریخ : امروز پنج شنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲
۲ اثر صنایع دستی ترکمن رازوجرگلان مُهر اصالت ملی دریافت کرد
ایتنانیوز: رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری رازوجرگلان گفت: ۲ اثر از هنرمندان این شهرستان مرزی در ششمین دوره مُهر اصالت ملی صنایع دستی، موفق به دریافت مهر اصالت ملی یا نشان مرغوبیت صنایع دستی شد.
به گزارش پایگاه خبری ترکمن های ایران، عقیل مجردی اظهار داشت: قالیچه دوروی دویدوخ و شال ترکمنی دست بافته زنان جرگلانی ۲ اثر راه یافته به این دوره است که موفق به کسب مهر اصالت ملی یا نشان مرغوبیت کالا شد.
وی با بیان اینکه پیگیریهای و اقدامات لازم از سوی مرکز ملی فرش ایران برای ثبت جهانی فرش دویدخ در حال انجام است، گفت: خاستگاه اصلی فرش ابریشم دو رو در روستای دویدوخ این شهرستان مرزی است که با وجود کمتر شناخته شدنش از جمله هنرهای ظریف و منحصر به فردی است که قابلیت معرفی به جامعه جهانی را دارد و ۵۰۰ بافنده مشغول این هنر هستند .
مجردی همچنین افزود: شال ترکمنی نیز دست بافته زنان هنرمند بخش جرگلان است که هم اکنون چندین خانوار در شهر یکه سعود از این هنر امرار معاش می کنند.
وی یادآور شد: داشتن نوآوری، خلاقیت، استفاده از مواد اولیه طبیعی و توجه به حفظ محیط زیست از شاخصهای مورد نظر در داوری این آثار بوده است.
گلثوم کوهی بافنده شال ابریشمی ترکمنی در گفتگو با خبرنگار ترکمن نیوز گفت: بافت این شال دو هفته زمان می برد.
وی مراحلی همچون پرورش ابریشم ، ابریشم کشی،تمیزکردن ابریشم ،تاب دادن ابریشم،درست کردن کلاف به حالت ضربدری،سفیدکننده با خاکستر درخت توت و بوته کنجد، رنگ کردن، آهارکردن، چله کشی و بافت را از مراحلی عنوان کرد که باید قبل از بافت شال انجام شود.
وی ادامه داد: پارچه بافی ابریشمی که در یکه سعود یکی از صنایع دستی فاخر استان است که هم اکنون ۲۰ خانوار در شهر یکه سعود از این هنر امرار معاش می کنند.
کوهی خاطرنشان کرد: مشریانی از کشور ترکمنستان ، استان گلستان ، تهران و خود اهالی جرگلان از این دستبافته تولیدی زنان منطقه جرگلان استفاده می کنند.
گفتنی است :
تاکنون ۶۴۲ میراث خراسان شمالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که از این تعداد، ۵۰۹ اثر تاریخی، ۴۴ اثر طبیعی، ۷۵ اثر ناملموس و ۱۴ اثر منقول تاریخی است.
یکهزار و ۲۰۰ اثر تاریخی و طبیعی در خراسان شمالی شناسایی شده است.
شهرستان مرزی راز و جرگلان ۷۰ هزار نفر جمعیت دارد و مرکز آن شهر راز در ۱۲۰ کیلومتری شمال بجنورد قرار دارد.
گزارش از: صاحب جمال رحیمی
خبرنگار ترکمن نیوز دررازوجرگلان