آخرین اخبار
- کافه کتاب پایانه پرواز با بالهای کاغذی
- مصوبه ترخیص ۱۰۰ درصدی کالاهای اساسی تمدید شد
- در آبان ۷۴۰ بار در ایران زلزله آمد (+جدول آمار)
- از هر سه ایرانی یک نفر فقیر
- برترین گلزنهای سال۲۰۲۳ فوتبال
تاریخ : امروز شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲
مادران سایبری و کودکان قارچی مدرنیته
ایتنانیوز: مادران سایبری و کودکان قارچی مدرنیته و لازمهها و واجبات ظهور و بروز آن در عرصه زندگی جامعه ایران بدون اینکه زمینههای آماده سازی و نحوه بهره مندی و سلوک در انواع مظاهر آن مجال فرصت و رخصت به گروههای مختلف سنی و شغلی افراد موجود در جامعه دهد، بی محابا و لجام گسیخته، جوانان و طیف میان سال ایران را بصورت فردی و گروهی به سوی خود نه تنها میتوان گفت جذب کرد و ربود بلکه انسانها را در خود همانند اختاپوسی هضم کرد.
در این بین ربایش ذهن و زمان افراد ، یقینا آنچه بیش از سایرین بر ذهن و جسم تسلط غیر قابل انکاری داشته است دو مقوله گریزناپذیر ” تلفن همراه “و ” اینترنت ” می باشد و انچه را که در تعریف فضای مجازی ، دهکده جهانی و بطور کلی فضای لذت بخش سایبری گنجانده می شود و شوربختانه روز به روز به میزان تنوع و افزایش گستردگی سطح علاقه مندی افراد مختلف جامعه افزوده می شود.
اما غرق شدن مادران در این ورطه هولناک دنیای پرجذبه شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها نگاه ویژه تری می طلبد چرا که این مادران کودک یا کودکان خود را دچار سندرم رهاشدگی می نمایند و زمان هایی را که حق تربیت کودک می باشد و وظیفه حس مادری اقتضا می کند در شبانه روز صرف بازی ، آموزش و مهارت های پایه زندگی کودک نماید ، سر در چهار گوشه اعجاب انگیز گوشی تلفن همراه خود داشته باشد .
چه بسیار است کودکانی که حق رشد و تربیت اصولی آنان توسط این گونه مادران “وقت نداشته ” و غول بی دست و پای هجمه های دنیای سایبری گرفته و سلب می شود .
باید بررسی و پژوهش شود چرا سطح علقه های سایبری مادران ایرانی و عواقب ناپسند آن شدیدتر و گسترده تر از مادران دیگر کشورهای پیشرفته آسیایی مانند ژاپن و کره جنوبی و مسلمان مانند مالزی و اندونزی و غیره است .
شاید بتوان گفت فرهنگ اصیل و ریشه دار آن کشور ها مانع از آن می شود که مادران بتوانند حق فرصت طلایی تربیت کودکان خود را تضییع نمایند که اگر چنین کنند از سوی نگاه و ذهن تیزبین جامعه برخورد اصلاحی صورت می گیرد .
این مادران سایبری که بیشتر آنها تحصیل کرده دانشگاهی و خانه دار می باشند زندگی فیک و ظاهر پر زرق و برق دیگران در شبکه های اجتماعی را بر ساختن و بهسازی زندگی واقعی خود ترجیح می دهند و افسوس های مکرر زبانی و ذهنی آنان ، پریشانی مضاعف بر روان و بهداشت روانی اینان می گذارد .
بدانیم و آگاه باشیم در عرصه اسفناک هجوم امواج مخرب سایبری ، مادران ” سر در گوشی ” ندانسته و ناآگاهانه آینده سرنوشت ساز فرزندان خود را به بازی می گیرند و تباه می سازند و قریب به یقین فرزندان مادران سایبری در دهه سوم زندگی خود مچ قصور و کوتاهی مادران کوته فکر خود را خواهند گرفت .
✍️عباس مهدی زاده — روزنامه نگار