آخرین اخبار
- جزئیات سفر معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه به گلستان
- «آتلان در سرزمین شمالی» درامی عاشقانه از سنتهای قوم ترکمن
- اصلاح جاده اینچهبرون به بالکانِ ترکمنستان
- دستاوردهای سفر هیات تخصصی، تجاری و اقتصادی گلستان به ترکمنستان
- رئیس و اعضای هیأت بازرسی انتخابات گلستان منصوب شدند
تاریخ : امروز پنج شنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲
جشنوارهی اقوام، سنگ محک مدیرکل جوان
ایتنا نیوز: پانزدهمین دورهی جشنواره فرهنگ اقوام ایرانزمین که پس از دو سال وقفه بهدلیل شیوع بیماری کرونا، همچون دیگر برنامههای فرهنگی و اجتماعی کشور به تعویق افتاده بود، امسال در شرایطی متفاوت برگزار می گردد.
برگزاری این دورهی جشنواره اقوام در استان گلستان و شهر گرگان در شرایطی برگزار میگردد که فضای سیاسی و اجتماعی کشور در التهاب و رخوتی بیسابقه در فضای فرهنگی به سر میبرد و برگزاری بیشتر فعالیتها و برنامههای فرهنگی، اجتماعی در سطح کشور به حاشیه رفته است.
با اینحال اما پانزدهمین دورهی جشنواره فرهنگ اقوام در گلستان از ۱۷ تا ۲۱ آبان در گرگان مرکز استان، در حال اجرا میباشد.
برگزاری این جشنواره در حالی است که انتصاب محمدجواد ساوری به عنوان مدیرکل، از سوی برخی صاحب نظران انتقاداتی را به همراه داشت که بیشتر حول محور تجربه مدیریتی و سن و سال مدیرکل جدید میراث فرهنگی میچرخد که برخلاف مدیران پیشین میراث و مدیران سایر نهادهای اجرایی از جوانان دهه شصتی است.
ساوری سابقا در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فعالیت داشته که به لحاظ ماهیت ماموریت های سازمانی فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تفاوت های زیادی حداقل در مباحث فرهنگی و هنری ندارند و برگزاری جشنواره اقوام هم بعنوان جشنواره ای فرهنگی و هنری، ماهیت غریبی با فعالیت های ارشاد که متولی جشنواره ها و گردهمایی های فرهنگی و هنری است ندارد.
اما آنچه که برگزاری جشنواره اقوام را بیشتر از دیگر گردهمایی های اینچنین، زیر ذره بین می برد، مدیریت چندجانبه و ایجاد هماهنگی و همراه ساختن دیگر دستگاه های اجرایی سطح استان برای بهتر و بدون نقص برگزار شدن این جشنواره است که میتوان این مورد را در حین برگزاری جشنواره و پس از پایان آن با میزان رضایت بازدیدکنندگان و همچنین رضایت هنرمندان و گروه های هنری حاضر در جشنواره ارزیابی کرد.
در شرایط موجود کشور و بحران های اجتماعی پیش آمده و تلاش معاندین ملت ایران برای ناامن جلوه دادن کشور در مجامع و محافل بین المللی و القای حس نا امیدی و یأس در میان جامعه و شهروندان، برگزاری این چنین جشنواره هایی شاید در نگاه اول انتقاداتی را به همراه داشته باشد اما تزریق روحیه و نشاط اجتماعی که حاصل برگزاری اینگونه برنامه ها پس از مدت ها توقف به دلیل شیوع کرونا در سطح کشور، اثرات و ثمرات مثبتی به همراه خواهد داشت که در میان مردم و در بطن جامعه قابل رویت است.
برگزاری هرچه بهتر جشنواره اقوام در این برهه زمانی علاوه بر خنثی کردن تلاش معاندین ملت ایران در تخریب چهره جهانی ایران، سنگ محکی است برای سنجیدن قدرت و هوش مدیریتی مدیرکل جدید میراث فرهنگی گلستان و آغازی است بر اعتماد به استفاده ازجوانان برای تصدی پست های مدیریت ارشد در دستگاه های اجرایی کشور و تزریق روحیه و نیروی جوانان به بدنه فرسوده دولت که سال هاست مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است.
✍کیوان فرهمند